Puchar Polski Ryu Te

Wszelkie imprezy, czy spotkania związane z naszym stowarzyszeniem.

Re: Puchar Polski Ryu Te

Postprzez Neko-N1 21 lut 2010, o 10:03

Ale ja nadal nie wiem czemu dostałem niedźwiedzia jako pierwszego przeciwnika :P Poza tym, jak mi wreszcie podskoczyła adrenalina i wszedłem w stan berserk, to było po konkurencji :P Ale i tak mam 2 brązowe medale także jestem z siebie zadowolony. To znaczy... gdyby nie to, że chciałem wystąpić według wszystkich zasad sztuki to bym po prostu dokończył to 'tomari' i poszedł dalej (albo i nie). Tym bardziej, że wszyscy mówili, że nie dostrzegli pomyłki...

Sensei jakby co to wakizashi już nie potrzebne ^^"

Ale muszę też powiedzieć, że to było dla mnie zupełnie nowe doświadczenie. Nigdy nie walczyłem z przeciwnikiem tak wiele cięższym ode mnie, dało mi to trochę do myślenia i muszę troszkę rzeczy dołożyć do mojego planu treningowego. Cieszę się, że miałem okazję powalczyć z Piotrem w formule Jiu Kumite, to było bardzo pouczające i dobre starcie. Czuję się usatysfakcjonowany :]

A tak w ogóle to Sun Tsu powiedział: "Są drogi, którymi NIE NALEŻY podążać. Armie, których NIE NALEŻY atakować (!) :P . Miasta, których NIE NALEŻY oblężać. Pozycje, których NIE NALEŻY zajmować"
Neko-N1
Sempai Instruktor

Imię N: Kamil K
Stopień: 4 kyu
Dojo: Pruszków

Postprzez MaX 22 lut 2010, o 21:16

No więc tak, wcale się nie zdziwiłem że już trzeci turniej pod rząd dostaję walkę kata z oskarem (no oprócz tego mini turnieju na obozie, gdyż ten pierdoła (<3) był wychowawcą)

Walka Ju Kumite wymaga u mnie dłuższego treningu, gdyż znaczna część moich technik była zaliczana do sparu ręka vs ręka.
Mimo iż kilku twierdzi że walnąłem na rogu parę ładnych plomb przeciwnikowi nie mam żadnych wyrzutów do sędziów, gdyż dla mnie liczy się zabawa na tego typu turniejach : >

Jeśli dostałeś piętą pod pachę od Maxa, to dam sobie uciąć rękę, że to kopnięcie było niepoprawne.

Dostałeś mawhashi geri (nie wiem jak to się pisze : /) w klatkę piersiową, lub bardziej nawet pod pachę, gdzie mięśnie klaty są ; p I chyba to było zaliczone do "za lekkiej" techniki niż do niepoprawnej. Sensei wyda wyrok!
MaX
Ryu-Te'ka, Obozowicz

Stopień: 5 kyu

Postprzez Kangur 24 lut 2010, o 15:15

Cieszę się, że stawiło sie tak liczne grono Naszych adeptów Ryu Te ;];] osobiście uważam za dobrze udane przedsięwzięcie ;];] Cieszcie się medalami wszyscy i Dyplomami :P i ćwiczcie dalej tak mocno i jeszcze mocniej :D:D
Kangur
Sempai Instruktor Fitness

Imię N: Mateusz S
Stopień: 3 kyu
Dojo: Wszystkie

Postprzez 0skit0 7 mar 2010, o 16:35

Neko-N1 napisał(a):Ale ja nadal nie wiem czemu dostałem niedźwiedzia jako pierwszego przeciwnika :P Poza tym, jak mi wreszcie podskoczyła adrenalina i wszedłem w stan berserk, to było po konkurencji :P

Parafrazując Kubę - A mówiłem "idź w strengtha!!". Zręczność też daje możliwości, ale sam rozumiesz... :P
MaX napisał(a):oprócz tego mini turnieju na obozie, gdyż ten pierdoła (<3) był wychowawcą

Pierdoła says: I tak bym Cię zniszczył! xD
MaX napisał(a):Dostałeś mawhashi geri (nie wiem jak to się pisze : /) w klatkę piersiową, lub bardziej nawet pod pachę, gdzie mięśnie klaty są ; p

Bardzo są. Ale pięta to nie płaszczyzna kopnięcia Max. :*
Obrazek
0skit0
Sempai Instruktor, Administrator

Imię N: Oskar W

Postprzez Neko-N1 7 mar 2010, o 22:34

0skit0 napisał(a):Bardzo są. Ale pięta to nie płaszczyzna kopnięcia Max. :*

Płaszczyzna to to jest... ale nie przy mawashi geri średnik-prawy nawias kwadratowy dwukropek-gwiazdka
Neko-N1
Sempai Instruktor

Imię N: Kamil K

Postprzez GrzegorzG 7 mar 2010, o 22:39

Zgadzam się z powyższym...

...i jeszcze jedno - skad takie fajne awatary?? :)
.
RyuTe teraz i zawsze...
GrzegorzG
Sensei Trener

Imię N: Grzegorz G
Stopień: 3 Dan
Dojo: Wszystkie

Postprzez 0skit0 8 mar 2010, o 23:35

Skąd? Ja spytałem wujka Gugla... Tych dwóch xeroboyów spytało mnie. xP
Neko-N1 napisał(a):Płaszczyzna to to jest... ale nie przy mawashi geri

To miałem na myśli. :P