Sporty dodatkowe

Wszystko to co nie związane z naszym Stowarzyszeniem lub Akademią.

Sporty dodatkowe

Postprzez Lsk 12 kwi 2008, o 09:39

Jestem bardzo ciekaw czy i jakie sporty uprawiacie oprócz ćwiczenia RyuTe?

Jeśli chodzi o moją osobę to jest to różnie. Część sportów uprawiam sezonowo (snowboard, narty, czasem windsurfing -jak pojadę do wujka).

Jeśli chodzi o sprawy związane bardziej z SW to:
-bieganie (lecz tylko kiedy jest ciepło - nad czym ubolewam - ale nie potrafię wstać rano o 5 w zimę gdy jest ciemno i zimno brrr)(P.S z tym bieganiem to było tak w zeszłym sezonie, a w tym mam zamiar do tego wrócić)
-różnego rodzaju treningi siłowe (ostatnio wziąłem się za siebie i ćwiczę regularnie 3 raz w tyg + oczywiście treningi RyuTe)
Lsk
Sempai Instruktor, Administrator

Imię N: Leszek G
Stopień: 1 Dan
Dojo: Wszystkie

Re: Sporty dodatkowe

Postprzez Marek 12 kwi 2008, o 12:15

Zawodowo gram w rugby. Ćwiczę kulturystycznie. A z poważniejszych sportów, oglądam "Mode na sukces" wytrzymałościowo.
"Uliczna sława która dumą napawa "
Marek
Ryu-Te'ka, Obozowicz

Imię N: Marek S
Stopień: 2 kyu
Dojo: Ursus

Postprzez 0skit0 12 kwi 2008, o 20:06

Jeśli o mnie chodzi, to też są to sporty sezonowe. Narty na obozie, czy pływanie latem w jeziorku podczas wyjazdu na mazury z rodzinką. :D
Teraz niestety nie za bardzo mam czas na uprawianie jakiegokolwiek innego sportu poza Ryu-Te, ale jak zrobi się trochę cieplej to zamierzam budzić się z godzinkę, czy dwie wcześniej i zacząć biegać przed wybyciem do szkoły... No i jestem w trakcie załatwiania możliwości zostania po lekcjach w szkolnej "pakierni" (czyli w siłowni). :P
Marek napisał(a):Oglądam "Mode na sukces" wytrzymałościowo.

Ostatnio spróbowałem, żeby się sprawdzić i pobiłem swój rekord: 2 minuty. 8-)
Obrazek
0skit0

Imię N: Oskar W
Stopień: 4 kyu
Dojo: Pruszków

Postprzez MaX 12 kwi 2008, o 20:26

Ostatnio spróbowałem, żeby się sprawdzić i pobiłem swój rekord: 2 minuty.

Jak babcia do mnie przyjecha ła, to nie mogłem podłączyć xboxa, bo trwała ta moda na sukces. Musiałem czekać 30 minut aż się skończy, ten film jest DO BANI, miłość, rozwody, wyjazdy, zdziwienia miłosne itp. jednym słowem sposób na popsucie sobie dnia :P

Co do sportów:
To biegam sobie wytrzymałościowo gdzieś tak 5 dni w tygodniu po godzinkę (przebiegnę parę kilometrów wolnym truchtem), lub siedzę na siłowni i pakuję 100kg na klatę (bez jednego zera :P, a tak na serio to czasem se położe z 65 na sztangę + jej waga [czyli 15 kg] daje 80 :D), ewentualnie jeżdzę na rowerze w domu (takim podobnym do tych co są w siłowni) lub też gram w piłkarzyki (strasznie męczy to nadgarstki :P), lecz moim ulubionym sportem jest trenowanie palców, czyli pstrykanie na klawiaturze ;)
MaX
Ryu-Te'ka, Obozowicz

Stopień: 5 kyu

Postprzez Kam 14 kwi 2008, o 20:31

Maksiu;] imponujące. zapraszam na poranne biegi. będziesz się mógł pochwalić swoimi umiejętnościami.
Oskarze. Mam cichą nadzieje, że się ogarniesz i czas znajdziesz na ćwiczenia. Powodzenia!
Pamiętajmy o higienie osobistej, szczególnie proszę zwrócić uwagę na to po wysiłku fizycznym. ;]
Jeśli chodzi o mnie. Tańczę, karatekuję się, biegam ( nie tylko po to, by zdążyć na pociąg, czy tramwaj;p ). Bo o takich grach zespołowych jak siatka chyba nie watro wspominać, bo każdy ma coś w co lubi sobie pograć.
Kam
Ryu-Te'ka, Obozowicz

Imię N: Kamila P
Stopień: 5 kyu

Postprzez 0skit0 14 kwi 2008, o 23:52

Kam napisał(a):zapraszam na poranne biegi.

No, no... Wstaniemy któregoś dnia razem z kurami i umówimy się w kilka osób na taką przebieżkę na dobry początek dnia. xP
Kam napisał(a):Oskarze. Mam cichą nadzieje, że się ogarniesz i czas znajdziesz na ćwiczenia. Powodzenia!

Nie dziękuję. ^^

(...też mam taką nadzieję xP)
Kam napisał(a):biegam ( nie tylko po to, by zdążyć na pociąg, czy tramwaj;p )

O. Ten sport uprawiam ostatnimi czasy dość często. :D
Obrazek
0skit0

Imię N: Oskar W

Postprzez Andrzej 15 kwi 2008, o 00:12

Pływam, biegam, jeżdżę na rowerze oprócz tego siłownia. W ostatnią niedziele grałem w piłkę (pierwszy raz od dwóch lat).
Andrzej
Ryu-Te'ka, Obozowicz

Imię N: Andrzej S
Stopień: 3 kyu

Postprzez Ol. 16 kwi 2008, o 19:34

Karate, raz na jakiś czas sie popływa czy poudaje ze sie jeździ na nartach xD pobiega się
czasem .. rzadko bo rzadko. ^^
Ol.
Ryu-Te'ka, Obozowicz

Imię N: Ola S
Stopień: 9 kyu

Postprzez Pawel_P 7 lis 2008, o 16:21

Witam,

Ja to trochę próbowałe grać w szachy, ale jest to sport pełen przemocy - wiecie - Dama bije Króla, albo wręcz jakiegoś Pionka.... po prostu psychicznie nie dawałem rady, jak mnie baba lała.... Potem był brydż, jednak tutaj były klasyczne akcje 2 na 2, więc jak było czterech facetów, to sytuacja mocno się komplikowała ...

Dlatego teraz to przede wszystkim piłka nożna - ale tylko w Polsat Sport... :D

Pozdrawiam
Pawel_P
Ryu-Te'ka, Obozowicz

Imię N: Paweł P

Postprzez Urgalook 23 wrz 2009, o 21:51

A ja to tylko biegi krótkodystansowe (60-100m), na WFie we śr to sie na basen chodzi (wredny trener stoi se, i kaze nam płynąć 30basenow)
Ew z kolegami sie cwiczy walki (krótko mówiąc spotykamy sie z kumplami i sie lejemy xd)
Urgalook
Ryu-Te'ka, Obozowicz

Imię N: Ryszard Ż
Stopień: 6 kyu

Powrót do Offtopic